Friday, September 12, 2008

Inspirerende; Øresundsvisioner 2040, fra 70°N arkitektur






















Mosaïc::region has been awarded 1st prize in the competition arranged by RealDania about ideas for the future in the Øresund region!The project is a collaboration between 70°N arkitektur as, Dahl & Uhre arkitekter as and a broad panel of guest experts. (link)

Mosaïc::region handlar om att upptäcka och värdesätta, - det handlar om hur landskapet måste upptäckas igen och igen, och hur planen kan förbereda de framtider vi ännu inte vet något om. Det handlar om en metod och en struktur som öppnar upp i stället för att framställa färdiga bilder, och det handlar om att skapa handlingsrum där de stora framtidsutmaningarna är möjliga att lösa.Sårbarhetskartläggning är en bricka i vår anti-generiska tänkning där mångfald och diversitet är avgörande, och där mosaikens unika styrka ska odlas och förädlas. Självsagt gäller detta för att bevara och styrka en mångfaldig natur, men det gäller likafullt de sociotoper som av olika grunder är utsatt för ekonomisk och politisk press och omdanning. Mosaik-betraktningarna räddar inte ett försvinnande landskap men försökerskapa nätverk för det kommande, och så sett laddas landskapet med ny energi. (link)

1 comment:

Jenni said...

Hmm.. av en eller annen grunn kommer det opp to sett http://s som gjør det umulig å åpne siden, hvis man ikke manuellt tar vekk en av de fra adresselinja...